EU-kontroll

NÅR MÅ BILEN MIN PÅ EU-KONTROLL?

EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll, er noe alle biler må gjennom for å sikre en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Har du en bil som er mer enn 4 år gammel, må den gjennom en EU-kontroll annet hvert år. Når bilen skal kontrolleres bestemmes når siste kontroll var utført, og det er du selv som er ansvarlig for å undersøke når det er på tide å gjennomføre en EU-kontroll på din bil.

SJEKK FRIST FOR EU-KONTROLL

På tide med EU-kontroll? Hos Sortland Bil får du utført EU-kontroll og utbedret eventuelle feil raskt og til en konkurransedyktig pris.

VÅRE PRISER

EU-kontroll (Periodisk kjøretøykontroll) opp til 3500 kg – PRIS: 1350,- inkl.mva.
EU-kontroll (Periodisk kjøretøykontroll) fra 3500-7500 kg –  PRIS: 1500,- inkl.mva.
EU-kontroll (Periodisk kjøretøykontroll) Bobiler opptil 7500kg –  PRIS: 1500,- inkl.mva.
Teknisk etterkontroll opp til 7500 kg PRIS: 400,- inkl.mva

ANNET

AC service til 2600,-
4-hjulskontroll m/justering 2200,-
Dekkhotell med hjulskift pr.1/2 år 1100,-
Hjulskift 600,-

UTFØR EU-KONTROLL HOS SORTLAND BIL

Du kan levere bilen din til EU-kontroll hos alle AutoMester verksteder hos oss. Her får du rask og god service til en konkurransedyktig pris.
Vi har jo også utvidet verkstedet vårt og kan nå ta inn biler og bobiler inntil 7500 kg på reperasjon og eu kontroll.
Vårt verksted har godkjenning for kjøretøy inntil 7500 kg og er også tilrettelagt for å kunne ta inn bobiler.

MÅ ALLE KJØRETØY PÅ EU-KONTROLL?

De aller fleste personbiler og varebiler må jevnlig på EU-kontroll. Biler med en tillatt totalvekt på under 3500 kilo skal kontrolleres første gang det fjerde kalenderåret etter at bilen ble registrert for første gang. Deretter skal den på EU-kontroll hvert annet år.

Kjøretøy og tilhengere med tillatt totalvekt over 3500 kilo, kjøretøy registrert for 10 personer eller fler, taxier og ambulanser skal på EU-kontroll første gang i det andre kalenderåret etter registreringsåret. Deretter skal EU-kontroll gjennomføres årlig, med samme prinsipp som for andre biler – med siste siffer i nummerskiltet.

EN GRUNDIGERE SJEKK

En EU-kontroll sier kun noe om miljø og sikkerhet i kontrolløyeblikket. EU-kontrollen omfatter ikke test eller inspeksjon av driftsikkerhet, som motor, drivverk eller clutch. For en grundigere sjekk av bilen bør du velge vår AutoMester 20-punktssjekk.